Trots presenteren wij onze twee nieuwe automatische boekennaaimachines

De ultieme toepassing voor vlakliggende kwaliteitsboeken’

 

Binderij van Wijk heeft precisie, snelheid en betrouwbaarheid hoog op de agenda staan. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar verbeteringen en kiezen wij voor de modernste apparatuur met de kwaliteiten die het beste bij onze kernwaarden aansluiten.

 

Trots zijn wij dan ook dat wij hierbij onze nieuwste machines kunnen presenteren van het Italiaanse merk Meccanotecnica. Wij hebben gekozen voor hun topmodel, de asterPRO.
De asterPRO is de meest complete machine dat voorzien is van alle geavanceerde technieken die nodig zijn voor het automatisch naaien van boekdelen. Daarnaast weet dit model de perfecte balans te vinden tussen automatisering en precisie, snelheid en betrouwbaarheid.

 

Deze nieuwe technologie zorgt er onder andere voor dat het laatste katern nog strakker aan het voorlaatste katern genaaid kan worden, wat een compacter boekblok geeft. Daarnaast biedt de mechanische afhechting het voordeel dat ieder type draad en dikte kan worden gebruikt. Ook beschikt de asterPRO over een automatische snelheidsvariatie binnen een boekcyclus, waardoor in het geval van gemengde katernen, een optimale productie wordt bereikt. Verder zet de asterPRO uit zichzelf de conventionele steek om naar de versprongen steek wanneer hier om gevraagd wordt.

 

We raken niet uitgepraat over deze prachtige asterPRO machine. Maar als laatste willen wij ook nog even het touchscreen beeldscherm benoemen dat alle informatie grafisch weergeeft. Hierdoor is deze geavanceerde machine zeer eenvoudig te bedienen

 

Een andere doorgevoerde kwaliteitsverbetering waar wij super trots op zijn, is te danken aan de nieuwe overlijmmachine die wij vier maanden geleden in gebruik hebben genomen. Dankzij deze overlijmmachine komen de mooiste boekblokken met hotmelt van de lijn en zijn de boekblokken met koudlijm strakker dan ooit.

 

Voortdurend zijn wij op zoek naar manieren om de kwaliteit te optimaliseren. Dankzij de asterPro en de overlijmmachines hebben wij wederom een grote kwaliteitsslag kunnen slaan en kunnen wij onze klanten nog efficiënter helpen bij de kwalitatieve productie van hun boeken.

 

Deel dit bericht:

Laatste berichten

Investering in twee nieuwe Aster naaimachines

Lees meer

Efficiënt geïnvesteerd in ‘ijzer’

Lees meer

Wij blijven altijd onze kwaliteit verbeteren

Lees meer